+46 (0)31 - 84 04 50 info@conera.se

Vilket konstigt år det här blev. Hälsan och att minimera smittspridning står över allt, nu till hur affärerna gått.

Jo, lampan släktes den 12 mars, en dryg vecka efter att Vasaloppet genomförts som ett av de sista större eventen i landet och vi själva var mitt i ett fantastiskt framgångsrikt kvartal 1. Omgående minus 70% orderingång den första tiden och hela branschen kände sig villrådig. Vad händer. Själv lät jag meddela mina kollegor att ”nu har vi några tuffa veckor framför oss”…. nog för att man kan bli kallad optimist men jisses vad fel jag hade. Nu när året börjar lida mot sitt slut och man tittar i backspegeln är det första ordet som slår mig; ”ytterligheter”.

Hur brutalt pandemin påverkat olika branscher, olika företag, olika personer. Vissa är nere för räkning, vissa vet inte hur de skall hinna med den ökning de blivit serverade. Ju längre tiden går håller det inte att skylla på omständigheter, vi anpassar oss och finner nya vägar. ConEra råkar ha en fördel som spelat oss i händerna genom att vi under åren fortsatt att utveckla vår logistikhantering i egen regi. Mer tur än skicklighet och vi ser en fördel i all den individuella distributionshanteringen av produkter till våra kunder vi kunnat växla upp i takt med att det ”nya normala” börjat sätta sig.

Vi skickar pepparkaksburkar, jobba-hemma-kit, handsprit och kaffekoppar till hemadresser över hela riket. – allt för att våra kunder skall koppla banden med sina medarbetare som sitter hemma framför sina skärmar. Vi lider och supportar så gott vi kan med de av våra kunder som har det tufft, vi gläds och utvecklas framåt ihop med de av våra kunder som surfar.

Vi har lyckats klara oss okej trots att vi idag är lite vingklippta efter att nära o kära medarbetare fått lämna oss. För vår överlevnad är jag dock inte det minsta osäker och att 2021 blir ett år av hejdundrande återhämtning kan du hoppa upp o sätta dig på. Kaisern på er alla därute.

 

/ Henrik Zetterström